miercuri, 27 octombrie 2010

Şcoala Generală Poiana Mărului

Cea de a patra deplasare în cadrul proiectului "Muzeul vine la tine!" am efectuat-o la Şcoala Generală Poiana Mărului. Ne-au impresionat copiii foarte receptivi şi atmosfera de linişte ce domnea în şcoală.
În cadrul atelierului "Vino să cunoşti braşovenii de altădată" elevii din clasa a V-a au făcut puzzle-uri cu imagini din Arhiva Mureşenilor. Ovidiu Savu i-a introdus în atmosfera secolului al XIX-lea.

Timp de o oră elevii clasei a IV-a s-au transformat în restauratori suport hârtie în cadrul atelierului "Copiii restauratori şi conservatori". Lorena Domocoş i-a introdus în lumea acestor specialişti care "repară" documentele deteriorate.

În cadrul atelierului "Istoria costumului in secolul al XIX-lea" elevii clasei
a VI-a au fost repartizaţi în trei echipe. Sarcina de lucru a fost aceea de a-şi confecţiona propriile costume, după ce au primit informaţii istorice din partea lui Valer Rus.

În cadrul atelierului "Să citim ziarul străbunicilor!" elevii clasei a VII-a au lucrat în echipe formate din doi membrii şi au tradus ştiri din Gazeta de Transilvania. Asistenţa le-a fost acordată de către Marinela Barna.

În cadrul atelierului "Comunicare şi creativitate", susţinut de către Simona Drăguşanu, elevii clasei a VIII-a au primit şi au amestecat cuvinte decupate cu ajutorul cărora au creat poezii dadaiste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu