joi, 14 octombrie 2010

Muzeul vine la tine! Ungra

Cea de a doua deplasare din cadrul proiectului am efectuat-o la Ungra. Şcoala Generală Ungra îşi desfăşoară activitatea în două sedii, iar programele de educaţie alternativă au fost găzduite în ambele clădiri.
Programul "Copiii restauratori şi conservatori" s-a desfăşurat în clădirea ciclului primar. Elevii clasei a III-a (învăţător - domnul Sultan) au fost familiarizaţi de către Lorena Domocoş cu termenii specifici de conservare şi restaurare.
Ovidiu Savu a povestit elevilor din clasa a V-a despre braşovenii de altădată şi despre importanţa culturală a Braşovului.
Crinolina inventată de Worth în secolul al XIX-lea a prezentat un mare interes pentru elevii clasei a VI-a, în cadrul programului "Istoria costumului" prezentat de către Valer Rus.
Primele ştiri din Brasovul anului 1838 au fost transcrise cu alfabet latin şi în limbaj contemporan de către elevii clasei a VII-a, ajutaţi de Marinela Barna.
În cadrul programului "Comunicare şi creativitate" prezentat de către Simona Drăguşanu elevii clasei a VIII-a au fost familiarizaţi cu mişcarea dadaistă ce a luat naştere în anul 1916.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu