marți, 19 octombrie 2010

Şcoala Generală Drăguş




În data de 18 octombrie 2010 ne-am deplasat la Şcoala Generală Drăguş, o şcoală frumoasă şi dotată. Am fost întâmpinaţi cu căldură de către cadrele didactice şi copii.






Ovidiu Savu în cadrul programului "Vino să cunoşti braşovenii de altădată!" a prezentat povestea Muzeului "Casa Mureşenilor" din Braşov şi a familiei Mureşianu. Fotografii şi cărţi poştale cu oraşul Braşov din secolul al XIX-lea au fost arătate elevilor.





Elevilor din clasa
simul-
tan a III-a şi a IV-a le-a fost prezentat programul "Copiii restauratori şi conservatori" de către Lorena Domocoş. Partea practică în care copiii restaurează copii ale unor documente îi face pe aceştia să fie mai grijulii în ceea ce înseamnă păstrarea cărţilor.

Vestimentaţia în secolul al XIX-lea, regulile de societate, codul evantaiului sunt câteva din informaţiile pe care elevii clasei a VI-a le-au primit în cadrul programului "Istoria costumului în secolul al XIX-lea" prezentat de către Valer Rus.



Elevii din clasa a VII-a au aflat despre ziarul străbunicilor - "Gazeta de Transilvania", primul ziar politic românesc din Ardeal, tipărit la Braşov, la începuturi cu alfabet chirilic. Ştiri din primul an de apariţie (1838) au fost "citite" cu ajutorul Marinelei Barna.


Au decupat cuvinte, le-au amestecat şi "au scris" poezii dadaiste elevii clasei a VIII-a îndrumaţi de către Simona Drăguşanu, în cadrul programului "Comunicare şi creativitate".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu