sâmbătă, 9 octombrie 2010

Prima deplasare la Scoala Generala Homorod


Data de 4 octombrie a constituit debutul proiectului „Muzeul vine la tine!” la Şcoala Generală Homorod. Copiii ne aşteptau cu nerăbdare şi curiozitate. Pentru prima dată specialişti dintr-un muzeu s-au deplasat la şcoala lor realizând programe de pedagogie muzeală.

Primul program de educaţie alternativă susţinut de către Ovidiu Savu a fost „Vino să cunoşti braşovenii de altădată!”. Elevii clasei a V-a au fost familiarizaţi cu Muzeul „Casa Mureşenilor” din Braşov şi cu personalităţile familiei Mureşianu: Iacob, Andrei, Aurel, Elena, Iacob compozitorul şi alţii.

Elevii clasei a III-a şi a IV-a au participat la programul „Copiii restauratori şi conservatori” susţinut de către Lorena Domocoş. Au primit informaţii legate de istoria scrisului şi a suporturilor de scris. Ulterior, au restaurat fotocopii din Arhiva Mureşenilor.

Cu vestimentaţia secolului al XIX-lea au fost familiarizaţi elevii clasei a VII-a în cadrul programului „Istoria costumului în secolul al XIX-lea” susţinut de către Valer Rus. Realizarea propriilor costume din hârtie de către elevi s-a bucurat de mare succes.

Alfabetul chirilic şi ziarul „Gazeta de Transilvania” prezentate de către Marinela Barna au constituit o noutate pentru elevii clasei a VI-a. Până la sfârşitul programului aceştia s-au familiarizat cu scrierea chirilică reuşind să transcrie primul document din viaţa lor.

Elevii clasei a VIII-a „s-au jucat” împreună cu Simona Drăguşanu în cadrul programului „Comunicare şi creativitate”. Cuvinte decupate au fost combinate şi au dus la realizarea unor poezii dadaiste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu